Ons verhaal

Ons verhaal begon  al voordat we onze eerste bus bouwden. 

We zeiden onze huur op en besloten in onze Volvo rond te gaan reizen. We waren er gek mee en hij had ons al op vele plekken gebracht. Maar 3 weken voordat we het huis uit moesten kwam ons rijdende krijtbord helaas niet door de APK.  De garage probeerde met man en macht de Volvo onder de uitstoot waardes te krijgen, maar tevergeefs. 

We besloten de Volvo weg te doen en reden in onze ijskoude Volvo naar Friesland, waar we, een beetje onder druk van tijd, voor 750 euro een oude Renault Master kochten.

We bouwden de bus in razendsnel tempo om naar een rijdend chalet. Bijna alle materialen kwamen van Marktplaats en het dakrek werd volledig van hout gemaakt. We lieten hem omkeuren naar Camper en toen was het wachten, wachten op de papieren. Het was midden in de winter en we hadden geen vaste kachel en bijna geen stroom. Maar de bus was ons thuis geworden. We werden direct verliefd op ons knusse interieur. 

Toen we de papieren binnen kregen en eindelijk weg mochten, zijn we meteen naar Spanje gereden. Het dakterras werd ontzettend vaak gebruikt. Omdat het verhoogde dakje er doorheen stak konden we er nét niet op slapen, bij een volgende bus zou dat wel anders zijn!

We kwamen op de mooiste plekken. Zelfs met regen bleef het een sprookje. 

En toen, na een half jaar, ging de eerste bus kapot. Tja, we hadden de bus ook wel erg makkelijk overgenomen. Repareren was wel een optie, maar omdat we inmiddels wel wat beter wisten wat we zouden willen veranderen, gingen we opzoek naar een andere. We stonden die tijd op een camping in Nederland. We werkten om geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf en bouw van een nieuwe bus. Ondertussen stond de oude te koop. 


Ergens ver achteraan op een veldje met auto’s stond onze nieuwe bus te wachten. Van buiten was het verwaarloosd, maar inmiddels wisten we dat de binnenkant voor ons een stuk belangrijker was dan dat. We lieten hem keuren en alles bleek in perfecte staat. Op naar de wasstraat...

De bus verfden we lichtgroen, een beetje een surfkleurtje. 

Wat een werk, zo’n bus! Deze was een stuk groter en we wilden alles perfect doen dit keer. We hadden geen zin meer in lege accu’s of draagbare kacheltjes. We wilden een hele grote keuken en een bed in de lengte. We wilden alles tegelijk kunnen doen en ruim zitten terwijl je ook langs elkaar moest kunnen lopen. Tegelijk omkleden na een duik in de zee. Dan merk je ineens wat er allemaal bij komt kijken. 

Tijdens de bouw gingen we geregeld een weekend weg. Uiteraard was een dakterras onmisbaar. Op pad in eigen land is ontzettend leuk. De Waddenzee is prachtig!

Onze bus kreeg steeds meer vorm. Helaas hebben we er niet veel foto’s van maar het kostte veel meer tijd dan we dachten. Mede omdat we ondertussen gewoon ons geld moesten verdienen. Inmiddels was het alweer winter. Maar de zonnepanelen lagen al te wachten op de zomer.

En als de bus dan af is besluit je weg te gaan. Voor je het weet sta je aan het strand in Portugal. Je opent je deuren en bijna elke dag is weer een verrassing. Vooral als je in de avond aankomt. We besloten deze vakantie te beginnen met vloggen. Iets wat ook een stuk meer tijd in beslag nam dan we dachten. Na 3 vlogs viel er een stilte, maar we zijn van plan dit weer op te pakken. Mocht je het leuk vinden kun je de vlogs hier bekijken. Onze naam is Sun Settling.

In die vakantie kwam het idee om bussen te gaan bouwen voor verkoop. Iets wat niet van de ene op de andere dag is geregeld. We reden terug naar Nederland en het sparen begon weer. 

Al een paar jaar nemen we nu projecten aan vanuit onze bus. 

 

We werken bij u op locatie, zo kunt u ook meegenieten, en kunnen we ook samen aan uw project werken. 

Nu komen we door heel Europa om op locatie bussen, interieur, en tuinen te bouwen. 

Camper laten Bouwen

Ons verhaal

Fotoboek

Contact